Гройсман анонсував підвищення зарплат лікарям екстреної медицини

Читать на русском
Наступного року уряд має намір розвивати служби надання екстреної медичної допомоги, зокрема підвищити зарплати лікарям.

У 2019 році уряд приділить особливу увагу розвитку служби надання екстреної медичної допомоги, зокрема передбачається підвищення зарплати профільним лікарям.

Про це в неділю, 30 вересня, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Перебуваючи в Одесі, ознайомився з роботою місцевої служби надання екстреної допомоги. Наступного року цій ланці системи охорони здоров'я приділимо додаткову увагу. Нові автомобілі, оснащення, збільшення зарплат лікарям. Нова «швидка» - це врятовані життя українців», - підкреслив глава уряду.

Раніше українські сімейні лікарі, які підписали декларації зі своїми пацієнтами і почали працювати за системою «гроші йдуть за пацієнтом», отримали в липні підвищені зарплати.

Також повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Наступного тижня парламентський комітет з питань охорони здоров'я розгляне звернення до Кабінету міністрів з вимогою звільнити в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: