САП порушила нові провадження щодо нардепа та депутата з Чернігова – адвокат

Читать на русском

Антикорупційні прокурори завели ще кілька кримінальних справ, де фігурують член Верховної Ради та депутат Чернігівської облради.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала нові кримінальні провадження щодо народного депутата Валерія Дубіля та депутата Чернігівської облради Олега Авер'янова.

Про це написав у Facebook адвокат Дмитро Шевченко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За словами адвоката, одне з проваджень прокурори відкрили за ст. 255 (ч. 1 КК України) за фактом створення злочинної організації на чолі з депутатами, яка незаконно збагачується, заволодівши майном підприємств ТОВ «Прилуцьке хлібоприймальне підприємство», ТОВ «Промстройінновація», СТОВ «Богданівське» і ТОВ «Оріон-СКТ».

Валерій ДубільНародний депутат України

Інше провадження, як пише Шевченко, стосується зловживання службовим становищем працівниками правоохоронних органів, які сприяли в незаконному заволодінні майна вищевказаних підприємств.

Ще в одному провадженні йдеться про те, що нібито злочинна організація на чолі з нардепом і депутатом Чернігівської обласної ради займалася вимаганням.

Як повідомив адвокат, рішенням Печерського районного суду міста Києва на рухоме й нерухоме майно, грошові кошти, банківські рахунки, а також корпоративні права в юрособах, що належать депутатам Дубілю та Авер'янову, наклали арешт.

Як повідомлялося раніше, САП уже реєструвала кримінальне провадження, в якому фігурують нардеп Дубіль та депутат Чернігівської облради Авер'янов. Розслідуванням цього провадження також займається НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу брехню в декларації депутата Авер'янова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: