В Україні подорожчають сигарети

Читать на русском
Через зростання акцизів на 29,7 відсотка вартість пачки сигарет в Україні в 2018 році зросте на 4-5 гривень.

Через зростання акцизів на 29,7% вартість пачки сигарет в Україні в 2018 році зросте на 4-5 гривень.

Такий прогноз роблять виробники тютюнових виробів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Підвищення акцизів на сигарети: чи виправдане рішення влади та що це дастьУ 2018 році держбюджет передбачає збільшення акцизів на тютюнові вироби на 29,7%. В чому логіка цього підвищення, розбирались експерти.

Зазначається, що на ціну сигарет впливає не лише зростання акцизних зборів.

«Ми оцінюємо, що після підвищення акцизного податку на 29,7% в 2018 році в середньому ціна пачки сигарет зросте на 4-5 гривень. Однак необхідно враховувати, що на зростання цін впливає не лише зростання акцизного податку, а й вартість сировини, напівфабрикатів, електроенергії, оплати праці та інших складових, у тому числі й девальвація національної валюти», – сказав начальник відділу роботи з державними органами компанії «Бритіш Амерікан Тобакко Україна» Юрій Рилач.

Нагадаємо, змінами, внесеними до Податкового кодексу, передбачається поступове, до 2024 року, підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів.

Надалі вони мають підніматися на 20% щорічно до 2024 року. Мета плану підвищення акцизів – досягнення мінімального рівня оподаткування, який діє в ЄС, – 90 євро на 1000 сигарет. Досі цей показник в Україні становив 20 євро (596,05 грн).

Раніше в Одеській області працівники оперативного підрозділу ДПСУ разом із представниками ДФС вилучили сигарет на 3 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: