Парламенту пропонують встановити акциз на електронні сигарети

Читать на русском
Верховній Раді пропонують оподаткувати електронні сигарети нарівні зі звичайними або встановити акциз на рідини для електронних сигарет.

Верховній Раді пропонують оподаткувати електронні сигарети нарівні зі звичайними або встановити акциз на рідини для електронних сигарет.

Основний і альтернативний законопроекти на цю тему зареєстрували група нардепів на чолі з представником БПП Андрієм Котом (проект №9059) та депутат від «Народного фронту» Вадим Кривенко (проект №9059-1), пише «Слово і Діло».

Підвищення акцизів на сигарети: чи будуть різкі стрибки цін?Міністерство фінансів запропонувало значно підвищити акциз на сигарети в Україні. Про підвищення, фальсифікацію та контрабанду міркували експерти.

Основний законопроект №9059 пропонує обкласти податком електронні сигарети акцизом за такими ж ставками, як і звичайні, а також встановити податок на рідини з нікотином для таких пристроїв.

У Податковому кодексі визначення «тютюнові вироби» хочуть поширити на електронні сигарети. Також передбачається встановити, що до підакцизних товарів належать рідини для електронних сигарет зі вмістом нікотину. Пропонується встановити ставку податку для електронних сигарет на рівні 2071,01 грн за 1 тис. штук, тобто 2,07 грн за 1 шт., а для рідин із вмістом нікотину – 10 грн за 1 мл.

У законопроекті передбачене мінімальне акцизне податкове зобов'язання зі сплати акцизного податку на рівні 2770,50 грн за 1 тис. електронних сигарет (або 2,77 грн за 1 шт) і 11 грн за 1 мл для рідин із нікотином. Крім того, пропонується поступово до кінця 2024 року збільшувати ставку податку для електронних сигарет і рідин із нікотином, як і у випадку зі звичайними сигаретами.

Раніше ДФС запропонувала посилити контроль за ринком сигарет.

Також нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, чи є користь від переходу на е-сигарети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: