Українцям готують нове підвищення цін на сигарети

Читать на русском
В Україні можуть збільшити акцизи на тютюнові вироби. Це необхідно для наближення законодавства України до законодавства ЄС щодо ставок акцизів та створення рівних умов.

У Мінфіні оприлюднили законопроект «Про внесення змін до статті 221 Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування тютюнових виробів».

Текст законопроекту опубліковано для публічного обговорення на сайті міністерства, передає Слово і Діло.

Документ передбачає застосування коефіцієнту 1,4 до мінімального акцизного податкового зобов’язання з тютюнових виробів у разі встановлення цін нижчих за 1,65 від такого зобов’язання.

«Запровадження даного механізму зменшить продаж сигарет по занижених цінах, який наразі трапляється в Україні. Також це покращить здорову конкуренцію для всіх гравців на ринку. Окрім того, Україна виконує свої зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема, щодо запровадження мінімального акцизного навантаження на тютюнові вироби», - пояснили в Мінфіні очікуваний ефект від запровадження норм, що пропонуються.

Законодавча ініціатива була розроблена робочою групою при Мінфіні із запровадження фіскального механізму заборони реалізації сигарет нижче суми податків та собівартості.

Законопроект розроблено з метою наближення законодавства України до законодавства ЄС щодо ставок акцизів на тютюнові вироби та створення рівних умов.

Як повідомлялося, через зростання акцизів на 29,7% вартість пачки сигарет в Україні в 2018 році зросте на 4-5 гривень.

4 квітня уряд ухвалив постанову «Про деякі питання маркування тютюнових виробів», якою змінив акцизні марки, в тому числі колір.

З 1 липня виробники зможуть використовувати лише нові акцизні марки на сигаретах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: