Як мери займаються ремонтом вулиць

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як українські мери виконують свої обіцянки. Сьогодні ми вирішили подивитись, як голови обласних центрів займаються ремонтом вулиць.

Столичний мер Віталій Кличко не зміг виконати обіцянку минулого року відремонтувати вулицю Дмитрівську із заміною трамвайних колій. «Наступного літа ми відремонтуємо вулицю Дмитрівську, використовуючи сучасні технології безшумних трамвайних шляхів. Кожен, хто їхатиме або переходитиме проїжджу частину, не відчуватиме жодних бар'єрів або перепадів рівня дороги», – говорив Кличко. Але станом на жовтень 2017-го був лише проведений тендер і визначено, хто виконуватиме реконструкцію шляхів. Завершення робіт прогнозували в квітні цього року, таким чином, мер свою обіцянку провалив.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків пообіцяв відремонтувати провулок вулиць Довга-Українська-Берегова у 2018 роціСказано 27 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Вдалося Кличко до кінця цього літа завершити ремонт вулиці Олени Теліги. Буквально 30 серпня в прес-службі мера повідомили, що в межах дорожньо-будівельного сезону ремонт вулиці Теліги завершили.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов цього року пообіцяв заасфальтувати не менш ніж 35 вулиць приватного сектора. Наприкінці травня в місті почали роботи з асфальтування доріг у приватному секторі за програмою співфінансування. Станом на 3 липня були відремонтовані вже шість ділянок у мікрорайонах Сабарів, Пирогове, Старе місто та в районі Київської. Ще щодо чотирьох об'єктів роботи ведуться. Тож обіцянка Моргунова поки в процесі.

Крім того, Моргунов пообіцяв протягом трьох років провести комплексну реконструкцію вулиць Замостянської та Стрілецької. Щодо Замостянської вулиці, то в квітні для її реконструкції вже почали підготовчі роботи. Під час реконструкції будуть замінені всі інженерні комунікації, збудована зливова каналізація, облаштоване нове дорожнє покриття, тротуари та велодоріжки.

Борис Філатов має до кінця року завершити ремонт і благоустрій вулиці Набережна Перемоги в Дніпрі. Але він, очевидно, вже не зможе виконати свою обіцянку вчасно: 6 вересня «Слову і Ділу» повідомили в міській раді, що схема благоустрою набережної була змінена, тому тривалість реконструкції затримали. Завершити капітальну реконструкцію планують у 2019 році.

Міський голова Рівного Володимир Хомко минулого року ще пообіцяв капітально відремонтувати вулиці Макарова та Орлова. На початку 2018-го міська рада вирішила виділити 17 мільйонів гривень на ремонт вулиці Макарова, в травні розпочалися роботи. Станом на кінець жовтня ремонт дороги наближався до завершення. Вулицю Орлова почали ремонтувати наприкінці квітня.

Ремонт вулиці Рокоссовського в Чернігові цього року обіцяв закінчити Владислав Атрошенко. Там мають відремонтувати другу смугу руху й тротуар з обох боків. Роботи активно тривали всю весну й літо, але ще не завершилися. Також Атрошенко обіцяв провести капітальний ремонт вулиці Жабинського: «Після того, як усі будинки на вулиці Жабинського будуть доопрацьовані, ми закладемо каналізацію, зробимо капітальний ремонт вулиці».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралось, як обрані в 2015 році мери виконували свої обіцянки протягом трьох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: