У США підвищили прогноз видобутку нафти

Читать на русском
Міністерство енергетики США підвищило оцінку нафтовидобутку в країні в 2019 році з 11,8 млн барелів на добу (б/д) до 12,1 млн б/д.

Міністерство енергетики США підвищило оцінку нафтовидобутку в країні в 2019 році з 11,8 млн барелів на добу (б/д) до 12,1 млн б/д.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на звіт відомства у вівторок, 6 листопада, пише «Слово і Діло».

Чи буде бензин по 40 гривень та як спекулюють із цінами на нафту?Brent подорожчала до 85 доларів за барель, а трейдери в США та Європі ставлять на те, що ціна зросте до 100 доларів. В Україні тим часом стрімко зростають ціни на паливо. Про ситуацію поговорили з експертами.

При цьому на 2018 рік прогноз із видобутку в США був переглянутий у бік підвищення на 200 тисяч б/д - до 10,9 млн б/д з попереднього прогнозу в 10,7 млн ​​б/д. У 2017 році видобуток становив 9,4 млн б/д.

У жовтні США добували в середньому 11,4 млн б/д. Це «трохи нижче рівня вересня, що пов'язано із перебоями через урагани в Мексиканській затоці», зазначає відомство.

Міненерго США також зазначає, що видобуток нафти в Саудівській Аравії і Росії досяг найвищих показників у жовтні, тим самим компенсував втрати поставок із Ірану і Венесуели. Зниження обсягів видобутку нафти у Венесуелі сповільнилося, а оцінки її експорту нафти покращилися в зв'язку з тим, що нафтопереробна система в країні працює із низьким коефіцієнтом використання.

«Видобуток в Лівії відновився швидше, ніж очікувалося, через підвищення безпеки. Країна видобула більше 1 млн б/д протягом двох місяців поспіль», - зазначає відомство.

Міненерго США понизило на $2 за барель оцінку ціни нафти Brent у 2019 році - до $ 74 за барель. При цьому ціна на нафту WTI у 2019 році буде в середньому на $7 за барель нижче, ніж ціна Brent.

Раніше ціни на нафту прискорили падіння на даних з США.

Також нагадаємо, в середині жовтня нафта різко пішла на зростання після рекордного за півроку падіння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: