Справа Онищенка: суд заарештував будинок сина нардепа

Читать на русском
Столичний суд знову наклав арешт на приватний будинок організатора газових схем народного депутата-втікача.
Олександр Онищенко

Суд наклав арешт на житловий будинок загальною площею 454,2 кв. м сина підозрюваного в організаторстві «газових схем», народного депутата-втікача Олександра Онищенка.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні детектив вказував, що Онищенко отримав у власність цей будинок на підставі договору дарування. Сам нардеп за договором дарування передав цей будинок своєму сину в 2015 році, коли детективи вже розслідували «газові схеми» Онищенка, а сам син був неповтолітнім. Однак, попри цей факт, станом на 22 липня 2016 року Онищенко продовжував ним користуватися, про що свідчать вилучені в будинку речі підозрюваного та договір оренди про користування цим будинком (до 31 січня 2018 року).

Детективи НАБУ встановили, що вказаний будинок використовувався членами злочинної групи як засіб скоєння злочину, а саме як іпотечного забезпечення для отримання кредитних коштів ТОВ «ГК «Газовий альянс» для оплати за заниженою ціною природного газу, видобутого спільною діяльністю ПАТ «Укргазвидобування». У зв'язку з цим детективи просили суд заарештувати цей будинок. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ викликало нардепа-втікача Онищенка на допит. Пізніше, детективи завершили заочне розслідування щодо політика. Також, ЗМІ повідомили, що нардеп хоче укласти угоду з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: