У Тернополі маршрутки не їздять, люди йдуть пішки на роботу

Читать на русском
У Тернополі сьогодні проблеми з транспортом. Маршрутники влаштували обіцяний страйк. Люди йдуть на роботу пішки.
Ілюстративне фото.

У вівторок, 6 листопада, в Тернополі міські маршрутники влаштували обіцяний страйк. Автобуси на маршрути не вийшли.

Як пише «Слово і Діло», в місті курсують переповнені тролейбуси, багато людей ідуть на роботу пішки, повідомляє портал 0352.ua.

Ранок у ТернополіНаталія Дягель

Раніше мерія Тернополя під тиском містян скасувала підвищення вартості проїзду в міському транспорті. У відповідь на це місцеві маршрутники пообіцяли влаштувати страйк і не вийти на роботу у вівторок, 6 листопада.

Також компанія-перевізник заявляє, що подавала до мерії розрахунки на встановлення тарифу в 9 гривень. Однак міська влада фактично встановила тариф в розмірі 6-7 грн. У компанії вважають, що найбільше платити довелося б приїжджим, в яких немає ані проїзного, ані картки тернополянина.

В інших компаніях заявляють про те, що змушені працювати в борг і нових тарифів ледь вистачало б для покриття заборгованості за дизпаливо.

Нагадаємо в жовтні в Києві автомобілісти й частина маршруток заблокували рух. Вони протестували проти зростання цін на бензин.

Як відомо, з 14 липня разова поїздка в Києві в метро, ​​тролейбусі, трамваї, комунальному автобусі, фунікулері та міській електричці коштує 8 гривень. При купівлі місячних проїзних проїзд коштує від 6,5 гривень.

Столичні маршрутки слідом за метро почали підвищувати вартість проїзду. Новий тариф, який запровадили на деяких маршрутах, виявився нижчим, ніж у тролейбусах і трамваях після підвищення тарифів.

Водночас влада неодноразово заявляла, що готова відмовитися від маршруток на користь міського транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: