Затори в Києві: водії протестують проти підвищення ціни бензину

Читать на русском
На проспекті Перемоги та на Оболоні затори. Низка машин і маршруток заблокували рух, протестуючи проти підвищення цін на паливо.
Ілюстративне фото.

У четвер, 11 жовтня, в Києві на проспекті Перемоги та на Оболоні затори. Низка машин і маршруток заблокували рух.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН, акція протесту проти підвищення цін на паливо почалася о 9:00.

Як змінилася ціна на автомобільне пальне в 2014-2018 рокахЦіна на бензин А-95, дизель та автомобільний газ зросла більш ніж удвічі в Україні за чотири роки.

Відомо, що активісти заблокували рух на вулиці Богатирській, а також на проспекті Перемоги. Зокрема, на Богатирській для руху залишили тільки одну смугу з трьох.

Ініціатором акції «Бойкот ціни на паливо» виступає рух «Авто Євро Сила». Організатори раніше анонсували, що під час акції зупиняться автомобілі та маршрутки.

Як писало «Слово і Діло», керівник організації Олександр Чернявський прогнозував, що до акції долучаться всі регіони України.

Нагадаємо, в Україні з початку року значно зросла середня вартість бензину. Згідно з оцінками експертів, до кінця цього року середня вартість А-95 може зрости ще на 2 грн за літр.

Також стало відомо, що зростання цін на бензин призводить до збільшення тіньового ринку, підробок. Будь-яке підвищення цін приваблює до ринку більше охочих заробити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: