Геращенко прокоментувала інформацію про обмін Сенцова

Читать на русском
Українська делегація під час візиту в США не отримувала інформацію про переговори щодо звільнення українського режисера, які нібито проводяться.

Представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко заявила, що їй нічого не відомо про переговори, які нібито проводяться з обміну Олега Сенцова на засуджених у США громадян РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це вона в понеділок, 1 жовтня, повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Щодо чуток у ЗМІ про нібито переговори американців і росіян зі звільнення Сенцова в обмін на російський кримінал, то під час візиту в США і переговорів з американськими високопосадовцями ми такої інформації ні від кого не чули. (...) Я не можу коментувати інформацію в НГ щодо Олега, тому що мені про це нічого не відомо», - написала Геращенко.

Вона також запевнила, що Україна продовжить роботу зі звільнення заручників і буде боротися за звільнення всіх.

Раніше російське видання Новая газета з посиланням на джерело повідомило, що Росія може звільнити Олега Сенцова в обмін на видачу Москві росіян Віктора Бута, Костянтина Ярошенка, засуджених у США за різними статтями, а також громадянки РФ Марії Бутиної, яка знаходиться там під арештом.

Сьогодні також прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков заявив, що не має інформації про плани обміну засудженого Олега Сенцова на засуджених у США росіян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: