Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Клюєв

Читать на русском
Клюєв не виконав жодної обіцянки. Після того, як Верховна Рада три роки тому позбавила його недоторканності, він жодного разу не з'явився в парламенті.
Сергій Клюєв

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Клюєв (позафракційний).

Сергій Клюєв був народним депутатом з V по VIІI скликання Верховної Ради. Остання каденція Клюєва почалася в листопаді 2014 року, коли він пройшов до парламенту за одномандатном виборчим округом №46 в Артемівську Донецької області.

Він числиться членом Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Нардеп дав лише 16 обіцянок, з яких жодної не виконав.

І це не дивно, тому що він був присутній лише на 20 пленарних засіданнях Ради, згідно з даними реєстрації депутата за допомогою електронної системи.

У червні 2015 року парламент дав згоду на притягнення Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності. Відповідно до подання Генпрокуратури, проти нього було порушено справу про шахрайство і привласнення державних коштів.

Але на наступний день позбавлений депутатського імунітету Клюєв не з'явився на допит, де йому повинні були висунути офіційні звинувачення. Як з'ясувалося, він втік за межі країни через територію ОРДЛО. Незабаром СБУ оголосила Клюєва в розшук. За деякими данням зараз Клюєв живе в Австрії.

Додамо, що до позбавлення Клюєва недоторканності нардеп не зареєстрував жодного законопроекту.

Відзначимо, що майже всі обіцянки Клюєва є передвиборчими й зафіксовані в його програмі. Чотири роки тому він заявляв виборцям, що має намір сприяти вдосконаленню пенсійної реформи й розробити загальнодержавні програми, спрямовані на підтримку пенсіонерів.

Клюєв пообіцяв сприяти удосконаленню пенсійної реформиСказано 22 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також нардеп збирався розробити загальнодержавні програми, спрямовані на підтримку малозабезпечених громадян і людей з інвалідністю.

Ще Клюєв заявив, що він не винен і не збирається ховатися від слідства. Нардеп сказав, що всі, хто хотів, залишили країну ще в лютому 2014 року, а він весь цей час перебував в Україні.

«А в день, коли генпрокурор заявив, що правоохоронні органи не знають, де я зараз перебуваю, я перебував на своєму робочому місці – в залі Верховної Ради. На всі звернення прокуратури я не ухилявся, не ховаюся й не збираюся ховатися від слідства, надавав вичерпні свідчення стільки, скільки було потрібно слідству», – заявив нардеп і незабаром зник із поля зору правоохоронців.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: