У Порошенка заявили, що ЗМІ перебільшили зростання його доходів

Читать на русском
Радник юридичної фірми, яка представляє інтереси Порошенка заявив, що ЗМІ завищили суму прибутку, який вказав президент.

Радник юридичної фірми, яка представляє інтереси президента Петра Порошенка заявив, ЗМІ завищили суму прибутку, який вказав президент у змінах майнового стану в 2018 році.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив радник Avellum Вадим Медведєв, інформує «Інтерфакс».

Як Порошенко порушує КонституціюПрезидент України зобов’язаний підписати ухвалений Верховною Радою проект закону протягом 15 днів або повернути до парламенту. Але на практиці деякі законодавчі ініціативи чекають роками, а інші підписуються в день надходження на Банкову.

За його словами, у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані як дохід відображається повернення суми вкладених коштів.

Так, Порошенко отримав кошти від придбання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), але реальний дохід, за словами Медведєва, є різницею між сумами спочатку вкладених і повернутих коштів.

«Це означає, що задекларований дохід є насамперед поверненням вкладених коштів, а не є збільшенням статків фізичної особи. Фактична дохідність операцій із валютними ОВДП дорівнює ринковій ставці в розмірі 3,35% річних», - сказав він.

За його словами, 28 млн грн Порошенка, з 124 млн, про які раніше писали ЗМІ, були поверненням залучених коштів, а не прибутком.

«Імовірно, може йтися про тисячі гривень прибутку, але ніяк не про мільйони», - додав Медведєв.

Раніше повідомлялося, скільки Порошенко здекларував за неповний 2018 рік.

Нагадаємо, що український президент щомісяця декларує 1 млн грн процентів з депозитів: у січні - 1,02 млн грн; лютому - 1,05 млн грн; березні - 915,2 тис. грн; квітні - 994,4 тис. грн; травні - 958,3 тис. грн; червні - 987,4 тис. грн; липні - 1,06 млн грн; серпні - 1,29 млн грн; вересні - 1,35 млн. грн; жовтні – 1,3 млн грн.

Раніше президент розповів, як перетинав кордон та за чий рахунок відпочивав на Мальдівах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: