Поїздка на Мальдіви: президент розповів, як перетинав кордон та за чий рахунок відпочивав

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції 28 лютого відповів на запитання журналістів щодо свого відпочинку на Мальдівах.

Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції 28 лютого відповів на запитання журналістів щодо свого відпочинку на Мальдівах.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Чому в АП раптово влаштували прес-конференцію Порошенка та що стане топ-темою?За день до самого заходу в АП анонсували прес-конференцію президента. Чому так раптово та які очікування, міркували експерти.

Президент розповів, яким паспортом користувався під час перетину кордону та чи передавав комусь виконання своїх повноважень на час відсутності в Україні.

«Відповідно до Конституції України, президент не має права нікому передавати свої обов'язки, тому вже майже 4 роки 24 години на добу я перебуваю на зв'язку, виконую функції президента й Верховного головнокомандувача та на початку січня (під час поїздки на Мальдіви – ред.) я ці обов'язки нікому не передоручав», – заявив очільник держави.

«Хочу твердо наголосити, що кордон я перетинав за своїм прізвищем, за своїм паспортом, із відповідною реєстрацією у прикордонників (потім я доручив своїй службі безпеки перевірите це й отримав підтвердження). І літак, і готель я сплачував зі свого банківського рахунку в українському банку й у поданій декларації ви зможете в цьому переконатися. Наголошую, що на це було витрачено жодної копійки з українського бюджету, всі кошти були задекларовані й із них були сплачені всі податки», – резюмував Порошенко.

Раніше стало відомо, скільки коштували офіційні заходи президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: