Напади на активістів: Геращенко повідомила подробиці створення ТСК

Читать на русском
Також Геращенко зазначила, що депутатська комісія не зможе замінити роботу правоохоронних оргнів.

Перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко розповіла про створення та роботу тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо загибелі Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів.

Активістка Гандзюк померла в лікарні після замаху: що пишуть у соцмережахАктивістка Катерина Гандзюк померла в лікарні через кілька місяців після замаху на її життя.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Геращенко в соцмережі.

«Сьогодні ввечері (5 листопада – ред.) відбудуться засідання фракцій парламенту, на яких, я впевнена, колеги визначаться зі своїми представниками до майбутньої ТСК щодо загибелі Катерини Гандзюк і нападу на активістів. Нагадаю, що для реєстрації постанови необхідні конкретні прізвища представників фракцій, які визначаються на засіданнях. Я особисто також готова долучитися до роботи такої комісії й пропоную запросити до неї як експертів мера Херсона, журналістів та активістів», – написала Геращенко.

Також Геращенко зазначила, що депутатська комісія не зможе замінити роботу правоохоронних оргнів. Так, комісія стежитиме за перебігом розслідування, а силовики мають проводити слідчі дії й назвати нарешті імена замовників і вбивць.

«Важливо, щоб справу не заговорили, не забули через день, як це часто буває з українськими політиками, які постоять під камери з плакатами й забудуть. Важливо, щоб правоохоронні органи дійсно розслідували, назвали прізвища й зібрали відповідну доказову базу. Тому ТСК – це правильно, але вимагати розслідування до кінця потрібно від силовиків. Важливо заслухати силовиків, які вже знайшли вбивць і докладають зусиль для встановлення імені замовника», – повідомила нардеп.

Раніше повідомлялося, що справу Гандзюк розслідуватиме СБУ.

Також відзначимо, адвокат Гандзюк розповіла, чи можуть замовники вбивства уникнути покарання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: