З'ясувалося, скільки киян ухиляються від призову на військову службу

Читать на русском
Станом на 5 листопада, відповідно до плану, призвали до лав Збройних сил України 39,5 відсотків. Явка призовників, які мають прибувати на призовні дільниці районних призовних комісій, вкрай низька.

У Києві станом на 5 листопада ухиляються від призову на строкову військову службу 23 тисячі 494 людини.

Про це під час брифінгу заявив військовий комісар Київського військового комісаріату полковник Сергій Клявлін, повідомляє «Слово і Діло».

Призов в Україні: скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 рокахУ квітні-травні 2018 року в армію заберуть більш ніж 15 тисяч чоловіків. Частина служитимуть у Збройних силах, частина – в Держприкордонслужбі та Нацгвардії.
  «Станом на 5 листопада, відповідно до плану, ми призвали до лав Збройних сил України 39,5%. Явка призовників, які мають прибувати на призовні дільниці районних призовних комісій, вкрай низька. Відповідно до закону України, кожен військовозобов'язаний, якйи перебуває на військовому обліку, має звернутися до районного військового комісаріату для проходження військово-медичної комісії, для визначення ступеня придатності. Громадяни, мешканці Києва, на призовні дільниці як не зверталися, так і не звертаються», – сказав Клявлін.

За його словами, станом на 5 листопада не з'явилися на призовні дільниці 23 тисячі 494 особи. Водночас він повідомив, що станом на сьогодні до лав ЗСУ на військову службу за контрактом призвані 346 жителів Києва, які виявили бажання проходити військову службу. «Із них 76 – жінки, 163 – мають статус учасника бойових дій», – додав він.

Також, за його словами, найкращі показники щодо призову на строкову службу за контрактом у Печерському районі Києва – 50%, Солом'янському районі – 46%, Шевченківському районі – 43%.

Раніше в Кабміні розповіли, скільки призовників наберуть на службу восени.

Також нагадаємо, президент Петро Порошенко продовжив терміни осіннього призову-2018.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: