В Україні стартував призов на строкову службу

Читать на русском
Сьогодні, 5 травня, в Україні почався весняний призов на строкову військову службу, йдеться у відповідному указі Президента.

Сьогодні, 5 травня, розпочався весняний призов на строкову службу в лавах Збройних сил України.

Про це йдеться в указі Президента «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, терміни проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2016 році», інформує «Слово і Діло».

Відповідно до указу, весняний призов триватиме до 30 червня. Наступний набір військовослужбовців-строковиків відбудеться в жовтні-листопаді 2016 року.

Як неодноразового наголошували раніше Президент і міністр оборони, строковики не будуть проходити службу в зоні проведення антитерористичної операції, принаймні до появи особливого розпорядження, яке Глава держави може підписати в разі потреби.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє не відправляти призовників в зону АТОСказано 14 січня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Нагадаємо, наприкінці квітня в Міноборони відзначили, що кількість охочих служити в армії за контрактом суттєво зросла, тож потреби в новій хвилі мобілізації для служби в зоні АТО наразі немає.

За словами міністра оборони Степана Полторака, станом на 21 квітня з початку 2016 року до лав Збройних сил України вступили більше 21 тис. військовослужбовців-контрактників, однак необхідність строкової служби для підтримки мобілізаційного ресурсу все ще існує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: