У Львівській області судитимуть трьох призовників

Читать на русском
За результатами попереднього розслідування з підозрюваними укладено угоди про визнання вини, а обвинувальні акти спрямовані в Старосамбірський районний суд.

У Львівській області судитимуть трьох військовозобов'язаних, які без поважних причин не з'явилися на військові навчальні збори.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області, передає «Слово і Діло».

Призов в Україні: скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 рокахУ квітні-травні 2018 року в армію заберуть більш ніж 15 тисяч чоловіків. Частина служитимуть у Збройних силах, частина – в Держприкордонслужбі та Нацгвардії.

«28 вересня, в Старосамбірське відділення поліції надійшло повідомлення від військового комісара про те, що три людини призовного віку ухилилися від навчальних зборів. Правоохоронці встановили, що ці особи перебувають на обліку в Старосамбірському районному військовому комісаріаті як військовозобов'язані запасу, а тому, отримавши повістку, зобов'язані були з'явитися до військового комісаріату для подальшого направлення на навчальні збори. Однак чоловіки ухилилися від свого обов'язку і без поважних причин не прибули», - йдеться в повідомленні.

Під процесуальним керівництвом Самбірської місцевої прокуратури трьом місцевим жителям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.337 КК України (ухилення військовозобов'язаних від навчальних (або перевірочних) або спеціальних зборів).

За результатами попереднього розслідування з підозрюваними укладено угоди про визнання вини, а обвинувальні акти спрямовані в Старосамбірський районний суд. Чоловікам загрожує до шести місяців арешту.

Як відомо, 1 жовтня в Україні стартувала осіння призовна кампанія, яка триватиме до 31 грудня.

Раніше в Кабміні розповіли, скільки призовників наберуть на службу восени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: