Генштаб пояснив продовження часу призову до армії

Читать на русском
Проведення призову продовжили через необхідність укомплектувати Національну гвардію та Державну прикордонну службу України.

Указ президента Петра Порошенка про продовження осіннього призову до армії обумовлений збільшенням чисельності призовників для комплектування військ Національної гвардії та Державної прикордонної служби України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ у вівторок, 11 вересня.

Призов в Україні: скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 рокахУ квітні-травні 2018 року в армію заберуть більш ніж 15 тисяч чоловіків. Частина служитимуть у Збройних силах, частина – в Держприкордонслужбі та Нацгвардії.

Так, згідно з указом про внесення змін до указу президента від 15 лютого 2018 року за №33 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, терміни проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову службу» в 2018 році передбачається продовження терміну призову громадян України на строкову військову службу в грудні.

«З метою раціонального розподілу навантаження продовження терміну призову дозволить призовним комісіям більш якісно провести заходи вивчення, забезпечити проходження медичного огляду, підбір і призначення призовників до команд вищевказаних військових формувань», – повідомили в Генштабі.

Зазначимо, під весняний призов потрапили 15 190 осіб. А восени минулого року до армії призвали близько 10 500 осіб.

Як повідомлялося, Порошенко доручив підвищити зарплати військовим щонайменше на 30% із 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: