Викрадення авто в Україні: оприлюднена статистика за 2018 рік

Читать на русском
У 2018 році в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року зареєстроване вдвічі менше викрадень.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що в Україні в 2018 році співробітники поліції зареєстрували до 5 тисяч незаконних заволодінь транспортними засобами.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передає Слово і Діло.

За словами Аброськіна, в 2018 році в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року поліція зареєструвала удвічі менше незаконних заволодінь транспортними засобами (в 2016 - 9,5 тис. злочинів 2017 - менше 7 тис., В 2018 - до 5 тис. незаконних заволодінь).

У той же час поліцією розкрито 1,7 тис. незаконних заволодінь (з 5 тис. зареєстрованих).

До кримінальної відповідальності притягнуто майже 2 тис. осіб. Також задокументовано злочинну діяльність 312 груп без ознак організованості.

У повідомленні зазначено, що за 9 місяців на території нашої держави викрадено майже 3,5 тисячі автомобілів.

«З них розкрито - лише 1,2 тисячі. Таку ситуацію можна обґрунтувати недосконалістю чинного законодавства та судової системи», - сказано в заяві.

«При цьому, ті проблеми, які є в організації саме роботи Нацполіції щодо встановлення та затримання осіб, причетних до незаконного заволодіння транспортом, повинні бути негайно виправлені», - підкреслив Аброськін.

Також повідомлялося, що найбільша кількість викрадених авто преміум-класу зафіксували в Києві, на другому місці - Одеська область.

Раніше «Слово і Діло» писало, що з 8 жовтня патрульна поліція почала використовувати радари вимірювання швидкості TruCam.

Нагадаємо, співробітники патрульної поліції протягом першого дня повноцінного застосування TruCam склали 231 адміністративний документ на водіїв за порушення швидкісного режиму.

Також стало відомо, що на ряді вулиць Києва дозволять рух зі швидкістю до 80 кілометрів на годину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: