Адвокат Гандзюк розповіла, чи зможуть замовники вбивства уникнути покарання

Читать на русском
Адвокати Гандзюк раніше направили клопотання про об'єднання двох справ до прокуратури Херсонської області і до Генпрокуратури.

Передача до суду справи проти виконавців нападу на активістку Катерину Гандзюк у її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства.

Як пише «Слово і Діло», про це у коментарі «Громадському» сказала адвокат Гандзюк Євгенія Закревська.

У Авакова заявили про розкриття нападів на активістівСлідство розкрило сім резонансних нападів і замахів на активістів у 2018 році, стверджують у міністерстві.

«Я хочу наголосити, що станом принаймні на вчора, цим виконавцям не було змінено підозру і не було додано ознаку замовності. Другий момент: якщо справу по виконавцях передадуть в суд, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використають ці докази в провадженні СБУ, яка шукає замовників», - заявила вона.

Як пояснила адвокат, у разі відсутності ознаки замовності у провадженні поліції проти виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в межах іншого провадження, відкритого СБУ.

За її словами, адвокати Гандзюк раніше направили клопотання про об'єднання цих справ до прокуратури Херсонської області і до Генпрокуратури.

Як повідомлялось, керівник Нацполіції Сергій Князєв заявив про очікування, що затримані організатори нападу на Гандзюк у зв'язку з її смертю нададуть додаткові свідчення щодо того, чиє замовлення вони виконували.

Нагадаємо, про смерть Катерини Гандзюк стало відомо 4 листопада.

Розслідування у справі нападу на Гандзюк проводить Служба безпеки України: огляд місця події у лікарні, де перебувала Катерина Гандзюк, огляд тіла та перщочергові слідчі дії проводилися слідчими СБУ.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що з метою встановлення замовника вбивства Гандзюк підозрюваного в організації її вбивства було переведено до ізолятора СБУ у Києві.

Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки шкіри та сильне пошкодження очей.

Станом на 21 вересня повідомлялося, що Гандзюк перенесла 11 операцій. Вона перебувала в реанімації в одній з лікарень Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: