У ГПУ відзвітували про хід розслідування справи Гандзюк

Читать на русском
У зв'язку зі смертю радника мера Херсона та громадської активістки Катерини Гандзюк було перекваліфіковано проваження зі спроби вбивства жінки на умисне вбивство.

У зв'язку зі смертю радника мера Херсона та громадської активістки Катерини Гандзюк було перекваліфіковано проваження зі спроби вбивства жінки на умисне вбивство.

Про це заявила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook та відзвітувала про хід розслідування цього злочину, передає «Слово і Діло».

Про що свідчать напади на активістів та в чому загроза для суспільства?Ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії Сила людей. Про ситуацію з нападами на активістів поговорили з експертами.

«За фактом замаху на вбивство ГУ Нацполіції в Херсонській області було відкрито кримінальне провадження. Правоохоронцями встановлено 5 осіб, які об'єктивно підозрюються в організації та скоєнні злочину, і всім судом було обрано запобіжний захід. Зараз під вартою перебувають С. Торбін і М. Грабчук, іншим, у зв'язку зі співробітництвом зі слідством, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зараз у цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування, під час якого були: допитані 367 осіб; призначена і проведена 21 експертиза, проведено 9 обшуків та 26 оглядів», - написала прес-секретар Луценка.

«Крім того, центральним управлінням СБ України проводиться досудове розслідування за фактом визначення замовника зазначеного злочину. У зв'язку із цим 28 жовтня С. Торбину з Херсонського СІЗО для проведення слідчих дій направили до центрального управління СБУ в місті Київ», - додала Сарган.

Раніше в Євросоюзі відреагували на смерть Гандзюк.

Також нагадаємо, стало відомо, через що померла Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: