Лавров оцінив збитки ЄС від санкцій проти Росії

Читать на русском
Збитки країн Євросоюзу від антиросійських санкцій оцінюються в суму більш ніж в 100 млрд євро.

Збитки країн Євросоюзу від антиросійських санкцій оцінюються в суму більш ніж в 100 млрд євро.

Таку цифру озвучив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляє ТАСС у понеділок, 5 листопада, пише «Слово і Діло».

Росія запровадила економічні санкції проти України: що пишуть у соцмережахРосія запровадила економічні санкції проти 322 українців і 68 компаній. До списку увійшли, зокрема, Юлія Тимошенко, син президента та Арсен Аваков.

«Цифри втрат держав Євросоюзу від санкцій називаються різні, - сказав він в інтерв'ю іспанській газеті El Pais. - За деякими оцінками, мова йде про суму, що значно перевищує 100 млрд».

Лавров стверджує, що санкції європейських країн проти Росія були введені за прямою вказівкою США. «Примітно, що самі американці при цьому збитків не несуть», - вважає він.

Лавров додав, що стан відносин між РФ і ЄС не може вважатися нормальним.

«Міфічна «російська загроза» нав'язується європейцям, здебільшого, ззовні», - додав він і зазначив, що «об'єктивно санкції не вигідні ні Росії, ні Євросоюзу».

«Важливо, щоб це розуміння прийшло, нарешті, до європейських політиків, - сказав Лавров. - Ми неодноразово говорили про готовність скасувати (російські) контрзаходи. Але перший крок в цьому напрямку повинен зробити саме ЄС, який пішов на розкручування санкцій спіралі».

Раніше Євросоюз розкритикував Росію за введення списку санкцій проти України.

Також нагадаємо, ЄС готує нові санкції проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: