Туреччина і США оголосили про взаємне скасування санкцій

Читать на русском
Повідомляється, що напруженість у відносинах двох країн була пов'язана зі справою американського пастора Ендрю Крейга Брансон, звинуваченого в Туреччині в зв'язках з терористами.

Мінфін США в п'ятницю, 2 листопада, оголосив про зняття санкцій з голови МВС Туреччини Сулеймана Сойлу і голови Мін'юсту Туреччини Абдулхамід Гюля. Анкара відповіла аналогічним кроком, оголосивши про скасування обмежень щодо двох членів уряду США.

Про це повідомляє турецьке агентство Анадолу, пише «Слово і Діло».

«Санкції щодо міністра юстиції США Джеффа Сешнса і міністра внутрішньої безпеки Кірстен Нільсена скасовані як крок у відповідь на рішення мінфіну США», - повідомив прес-секретар МЗС Туреччини Хамі Аксой.

Він нагадав, що Анкара ввела санкції щодо членів американського уряду в якості «дзеркального кроку» на рішення мінфіну США щодо санкцій від 1 серпня поточного року.

«Заборона на в'їзд Джеффу Сешнсу і Кірстеун Нільсену до Туреччини, блокування ймовірних рахунків американських міністрів у нашій країні і заборона на торговельні операції з громадянами Туреччини скасовані», - повідомив представник зовнішньополітичного відомства.

Повідомляється, що напруженість у відносинах двох країн була пов'язана зі справою американського пастора Ендрю Крейга Брансона, звинуваченого в Туреччині в зв'язках із терористами.

Також нагадаємо, що Росія, Іран і Туреччина прийняли декларацію щодо Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: