Зведення ООС: найгарячіше було на маріупольському напрямку

Читать на русском
В ООС  1 український військовий загинув, ще 4 - отримали поранення. Від початку поточної доби окупанти двічі обстріляли позиції на маріупольському напрямку.

Минулої доби бойовики 18 разів порушили режим тиші, 13 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 1 український військовий загинув, ще 4 - отримали поранення. Від початку поточної доби окупанти двічі обстріляли позиції ОС на маріупольському напрямку.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у зведенні Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 листопадаСитуація на сході країни станом на 4 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Бойовики вели прицільний вогонь з мінометів різного калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Авдіївка, Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське», - заявили у штабі.

«Позиції ОС у районі Золотого окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Тут же, тричі, ворог застосував міномети 82-го калібру. Вогневого впливу з цієї ж зброї зазнали опорні пункти наших військ неподалік Новотошківського, Авдіївки, Павлополя, Водяного, Гнутового та Лебединського», - наголосили у прес-центрі.

Внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 3 - зазнали легких поранень, 1 - отримав поранення середньої важкості.

«Підрозділи, що обороняються, вживають активних заходів, зокрема й вогневого впливу на окупантів, з метою недопущення прориву противника, утримання займаних позицій і збереження життя та здоров'я військовослужбовців ОС. Кожен випадок відкриття вогню противником не залишається поза увагою», - йдеться у звіті.

За даними розвідки, протягом 4 листопада 3 окупантів було знищено та ще 4 - поранено.

Від початку доби бойовики двічі обстріляли позиції ОС на маріупольському напрямку - в районі населених пунктів Павлопіль та Гнутове. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед українських військових немає.

Раніше Хуг заявив, що не вважає РФ агресором.

А в ДНР чекають на спостерігачів із 14 країн на майбутніх «виборах».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: