Україна відкрила консульство в турецькій Анталії

Читать на русском
Порошенко нагадав, що Туреччину щороку відвідує понад 1,3 млн українців, з них більше 800 тис. приїжджають саме в Анталію.

Україна відкрила консульство в турецькій Анталії. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Згідно з повідомленням, урочиста церемонія відкриття пройшла за участю президента України Петра Порошенка, який на даний момент все ще перебуває із офіційним візитом в Туреччині, передає «Слово і Діло».

«Я дуже радий сьогодні бути тут, тому що я перший президент України, який приїжджає в Анталію з нагоди такого видатного події - відкриття українського консульства. Подивіться, яке воно сучасне і красиве. Це символ того, що для української держави це є одним із перших пріоритетів», - зазначив глава української держави.

Порошенко нагадав, що Туреччину щороку відвідує понад 1,3 млн українців, з них більше 800 тис. приїжджають саме в Анталію. При цьому місцева громада українців становить понад 35 тис. чоловік.

«Кожен українець, який приїжджає до Туреччини, в Анталію, повинен відчувати турботу держави. Кожен українець, який проживає до Анталії, повинен відчувати турботу держави», - підкреслив він.

Саме тому вперше, за словами президента, були закладені кошти, які дозволяють не тільки утримувати дипломатичні установи, а й відкривати і підтримувати такі заходи, як відкриття українського консульства.

Нагадаємо, Україна і Туреччина планують до кінця року завершити роботу щодо створення ЗВТ

Також відзначимо, що Порошенко в Туреччині отримав ступінь почесного доктора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: