Катастрофа в Індонезії: рятувальники дістали з моря всі бортові самописці

Читать на русском
Попередній звіт щодо ймовірних причин катастрофи Lion Air оприлюднять протягом місяця. Вивчають чорні ящики.

Індонезійські рятувальники відзвітували про підняття всіх «чорних ящиків» авіалайнера Boeing 737, який впав на дно Яванського моря й у якому загинули 189 осіб.

Як пише «Слово і Діло», попередній звіт щодо ймовірних причин катастрофи опоилюднять протягом місяця, запевнив слідчий Комітету з питань безпеки на транспорті Суріо Вібово, передає портал Detik.

«За законом нам дається один рік для розслідування причин катастрофи, крім того, протягом одного місяця має бути підготовлений попередній звіт», – заявив слідчий.

Перший «чорний ящик» був доправлений до лабораторії Комітету гарантування безпеки на транспорті ввечері 1 листопада; фахівці вже почали його розшифровку. За словами керівника цього відомства Соєрджанто Таджахоно, процес займе один-два тижні, після чого можна буде робити попередні висновки про причини катастрофи.

Раніше також з'являлася інформація про виявлення в морі фюзеляжу літака, проте ці повідомлення не підтвердилися. Знайдений предмет виявився уламком корабля.

Нагадаємо, літак індонезійської компанії Lion Air, що впав у море після вильоту з Джакарти, мав технічну проблему на попередньому рейсі.

Як повідомив керівник Національного комітету з безпеки авіації Індонезії Соерджанто Тьяхйоно, літак Boeing 737 MAX мав лише два місяці та 800 годин нальоту.

Серед пасажирів лайнера Boeing 737 авіакомпанії Lion Air, що розбився в Індонезії, були 20 чиновників міністерства фінансів країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: