Українці почали частіше користуватися літаками – Гройсман

Читать на русском
За словами Гройсмана, третина авіаперевезень – це транзитні пасажири, які вибирають Київ місцем пересадки.

Українці стали користуватися літаками частіше – за 9 місяців поточного року порівняно із січнем-вереснем 2017 року зростання склало 15,5%.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час урядової наради, присвяченої ситуації в авіагалузі, повідомляється на сайті Кабміну, пише «Слово і Діло».

За словами Гройсмана, третина авіаперевезень – це транзитні пасажири, які обирають Київ місцем пересадки. І це хороший знак для реалізації «хабів» стратегії. До кінця року абсолютний показник пасажиропотоку очікується на рівні близько 20 мільйонів пасажирів.

«Це серйозний крок уперед, ми стали серйозним гравцем на ринку авіаперевезень, і нам потрібно посилювати це, відкривати для українців світ і робити його доступним. Це завдання, яке я поставив», – сказав Гройсман.

За словами Гройсмана, в цьому контексті важливо посилити роль столичного аеропорту «Бориспіль» як регіонального хаба й опрацювати разом із міжнародними партнерами можливості розвитку регіональних аеропортів.

«Одночасно важливий і розвиток регіональних аеропортів. Одеса, Львів, Харків, Херсон – там також зростає пасажиропотік. Нам потрібно робити глобальну програму їх розвитку. Буду пропонувати конкретні проекти розвитку аеропортів міжнародним партнерам. Держава, міжнародні установи та муніципалітети – разом можемо створити програми розвитку й дати там нову якість обслуговування. Українці це відчують», – сказав Гройсман.

Також нагадаємо, авіакомпанії США відновлять польоти до трьох українських міст.

Раніше повідомлялося, що до «Борисполя» зайшла найбільша бельгійська авіакомпанія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: