Мінінформполітики надіслало запит Facebook через витік даних українців

Читать на русском
Дані Facebook розміщені у вільному доступі в інтернеті. Після витоку даних 257 тисяч користувачів хакери могли отримати і дані українців.

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін надіслав запит в офіс компанії Facebook щодо витоку даних 257 тисяч користувачів, серед яких чимало українських громадян.

Як інформує «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Facebook шукає менеджера з просування політики УкраїниУ соцмережі Facebook вирішили створити посаду Public Policy Manager для України з місцем роботи у Варшаві.

За словами заступника голови Мінінформполітики, зараз інформація перевіряється.

«Я знаю про проблему. Працюю над перевіркою. Запит на офіс ФБ надіслав», – підкреслив він.

Нагадаємо, дані 257 тисяч користувачів Facebook розміщені у вільному доступі в інтернеті, в тому числі приватні повідомлення більш ніж 80 тисяч користувачів. Відзначається, що дані розміщені на сайті Fbserver, але зараз портал не працює.

У більшості випадків профайли, викрадені хакерами, містять дані біографії, мобільні телефони та списки друзів. За даними телекомпанії, зломщики заявили, що мають дані 120 мільйонів акаунтів Facebook.

Раніше в соцмережі Facebook сталася кібератака на 30 мільйонів акаунтів. У компанії підкреслювали, що число постраждалих акаунтів виявилося меншим, ніж передбачалося раніше. Якщо спочатку йшлося про 50 мільйонів зламаних сторінок, то в підсумку з'ясувалося, що їх було близько 30 мільйонів.

Нагадаємо, інвестори, які вклали у Facebook загалом 3 мільярди доларів, вимагають відставки Марка Цукерберга з посади голови правління й розподілу посад голови правління та гендиректора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: