Facebook вживе заходів у боротьбі з дезінформацією під час виборів у США

Читать на русском
Під час американських виборів до Конгресу Facebook блокуватиме неправдиву інформацію для запобігання можливого впливу на них.

Facebook блокуватиме неправдиву інформацію під час проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Reuters.

Зазначається, що під час інформаційної політики протягом виборчої кампанії, яка триватиме у жовтні і листопаді, буде видалена неправдива інформація про правила голосування, сутички на виборчих дільницях і можливі черги.

Рішення Facebook може підвищити вартість виборчої кампанії для політиків.

«Це рішення викликане критикою у бік Facebook щодо неналежного підходу до контролю та фільтрації фейкових новин та дезінформації, які, на думку багатьох, вплинули на результати президентських виборів 2016 року», – пише Reuters.

Як повідомлялося, соціальна мережа Facebook заблокувала понад 800 сторінок і акаунтів користувачів за поширення неправдивої інформації перед проміжними виборами до Конгресу США.

Проміжні вибори до Конгресу США відбудуться 6 листопада. Під час виборів будуть переобрані всі члени Палати представників Конгресу, а також значна частина сенаторів і губернаторів.

Нагадаємо, Microsoft звинуватив Росію у втручанні у вибори до Конгресe США. Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг заявив про докази російського втручання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: