Facebook видалив сторінки високопосадовців М'янми

Читать на русском
Соцмережа Facebook видалила сторінки низки керівників армії М'янми, яких звинувачують у геноциді.

Соцмережа Facebook видалила сторінки низки керівників армії М'янми, яких звинувачують у геноциді.

Про це пише BBC, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що кілька днів тому місія комітету ООН із прав людини із вивчення ситуації в М'янмі оприлюднила доповідь, де йдеться про те, що дії місцевого уряду та армії мають ознаки геноциду проти народу рохінджа. ООН висловила обурення регулярними каральними операціями, які військові М'янми проводять у північних штатах країни – Ракхайн, Качин і Шан.

Через кілька днів після публікації доповіді ООН керівництво Facebook розповіло, що видалило сторінки керівників армії М'янми, відповідальних за геноцид рохінджа. Серед них – головнокомандувач війська Мінг Аун Хлаїн та його заступник. Загалом ідеться про 18 особистих акаунтів та ще 52 сторінки. Їхня загальна аудиторія складала приблизно 12 мільйонів людей.

Як зазначає видання, це перший випадок, коли Facebook навмисно видаляє акаунти політиків чи військових керівників.

За даними BBC, політику озброєного придушення рохінджа влада М'янми проводить уже декілька десятиліть, але останнє загострення конфлікту сталося минулого року. Як повідомлялося, бойовики «Армії спасіння рохінджа Аракана» здійснили напади на більш ніж 30 поліцейських постів і військову базу м'янманської армії, після чого керівництво війська оголосило антитерористичну операцію.

Раніше Трамп порадив Google, Twitter і Facebook бути обережними.

Також збій у роботі Instagram стався в Європі та США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: