Facebook тестує власний сервіс знайомств

Читать на русском
Соцмережа Facebook запустила в Колумбії внутрішній сервіс Facebook Dating, який може стати аналогом популярного додатка Tinder.

Соцмережа Facebook запустила в Колумбії внутрішній сервіс Facebook Dating, який може стати аналогом популярного додатка Tinder.

Після тестування новий функціонал стане доступний і в інших країнах, повідомляє TechCrunch, пише «Слово і Діло».

«Мета команди - зробити Facebook найбільш комфортним місцем для початку відносин в інтернеті. Розробляючи новий продукт, ми думали про те, як спонукати користувачів пам'ятати, що за розглянутими ними профілями стоять живі люди. Ми хочемо, щоб ви розглядали більше, ніж фото профілю цієї людини», - розповів журналістам менеджер Facebook Натан Шарп.

Сервіс вбудований в додаток соціальної мережі для iOS і Android. Він доступний для користувачів старше 18 років. Відзначається, що у Facebook поки немає планів монетизувати новий сервіс за допомогою реклами або преміальних підписок на бонусні функції.

Щоб заповнити свій профіль, необхідно вибрати до 12 фотографій, які були раніше розміщені в Facebook або Instagram, а також відповісти на 20 питань про себе, таких як «Що таке ваш ідеальний день?» або «Яка пісня завжди змушує тебе співати?».

Додаток шукає потенційних партнерів в радіусі до 100 км, орієнтуючись при цьому на переваги щодо релігії, гендеру, віку, росту, наявності дітей і так далі. При цьому сервіс недоступний для користувачів, які вказали в анкеті Facebook статус «в відносинах» або «в шлюбі». Для користувачів доступний чат, який обмежений текстом і емодзі.

У Facebook обіцяють уважно стежити за випадками зловживання сервісом і забезпечувати конфіденційність користувачів.

«Реальною перевагою Facebook на цьому ринку буде його майже бездонна інформація про персональні дані про всіх нас. Він може аналізувати тенденції в характеристиках людей, дані про те, які люди реагують на запити або повідомлення. Він може знайомити людей, які реєструються в одних і тих ж місцях або чиї GPS маршрути перетинаються», - наголошують журналісти TechCrunch.

Нагадаємо, Facebook запустив систему оцінки благонадійності користувачів.

Також в Facebook планують роздавати інтернет з орбіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: