Адвокат нардепа Різаненка хотів обмежити НАБУ в розслідуванні

Читать на русском
Представник члена Верховної Ради від пропрезидентської фракції хотів зобов'язати Національне бюро закрити справу або повідомити про підозру.

Суд відмовив адвокату народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Павла Різаненка у встановленні терміну в 5 днів для закриття кримінального провадження НАБУ або повідомлення про підозру в межах цієї справи.

Таке рішення ухвалив суддя Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Різаненка подав до суду клопотання про встановлення терміну для вчинення дії в кримінальному провадженні, передбаченої п. 3 ч. 1 ст. 276 КПК України (повідомлення про підозру) або п. 1-3 ч. 1 ст. 284 КПК України (закриття кримінального провадження).

Вислухавши доводи адвоката, суддя відмовив у задоволенні клопотання. На думку судді, такі вимоги не можуть бути предметом розгляду слідчим суддею, оскільки таке оскарження не передбачене Кримінальним процесуальним кодексом України.

Як відомо, НАБУ проводить розслідування за фактами можливого декларування недостовірної інформації нардепом Різаненком. За версією слідства, нардеп у 2011 році придбав дві квартири загальною вартість понад мільйон гривень. У жовтні 2016 року нардеп переписав ці квартири на чоловіка своєї матері Григорія Артюха та на тестя, батька своєї дружини Ольги Петренко. Зазначені квартири не були вказані в письмових деклараціях про доходи за 2012-2016 роки, а також в електронній декларації за 2015 рік, у тому числі виправленій. Детектив вважає, що в діях Різаненка можуть вбачатись ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

Нагадаємо, НАБУ розслідує незаконне збагачення нардепа Антона Геращенка. Раніше детективи почали слідство щодо ймовірного незаконного збагачення нардепів-братів Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: