Річниця місцевих виборів: як виконує обіцянки мер Дніпра Борис Філатов та які теми його хвилюють

Читать на русском

Три роки тому в Україні відбулися місцеві вибори, під час яких нових мерів обирали 19 обласних центрів країни. В Дніпрі в другому турі перемогу здобув Борис Філатов, набравши трохи більше голосів, ніж його опонент Олександр Вілкул. «Слово і Діло» підрахувало, скільки обіцянок відтоді дав міський голова Дніпра, а також скільки з них виконав.

Бориса Філатова офіційно визнали мером тоді ще Дніпропетровська 27 листопада 2015 року. До цього він був народним депутатом Украины VIII скликання. За останні три роки каденції він дав 136 обіцянок, включаючи передвиборчі, з яких 37 виконав, а 10 – провалив. Ще 89 обіцянок мер Дніпра має виконати, причому велику кількість із них Філатов дав на початку 2018 року, але не всі ще встиг втілити в життя.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра

Одним із найвагоміших досягнень Філатов на посаді мера став запуск нового тролейбусного маршруту на масив «Сокіл». За словами мера, жителі району чекали його більш ніж 20 років.

«Поїхав. Він поїхав. Сьогодні вночі. Перший тролейбус на житловий масив «Сокіл». Люди чекали його більш ніж 20 років. За всіх режимів і влади. Але він поїхав саме за нас. І так, це децентралізація», – написав Філатов на своїй сторінці в Facebook, коли в серпні 2018 року пробний тролейбус поїхав у перший рейс.

Філатов додав, що на повну потужність лінія запрацює на День міста у вересні, а в 2019 році планується запуск тролейбусу на «Придніпровськ», а якщо стане грошей, то на 6-ту «Перемогу».

Ще Філатов, як і обіцяв, закупив для міста 15 нових автомобілів швидкої допомоги в 2018 році.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов обіцяє запустити новий тролейбусний маршрут на Сокіл в 2018 роціСказано 27 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Сьогодні вперше за 6 років ми придбали за рахунок бюджету міста нові автомобілі швидкої допомоги. І не просто «Газелі» чи «буханки», а нові Peugeot, укомплектовані обладнанням зі США, Японії та Німеччини. Наступного року купимо ще 15», – написав він у соцмережі.

У квітні для Дніпра закупили 10 нових спеціалізованих санітарних автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги на базі Ford Transit з абсолютно новим дизельним двигуном стандарту Євро-6, аналогічного якому в Україні немає. Вже до 15 червня 2018 року уперше за багато років місто придбало 15 нових автомобілів швидкої допомоги.

Ще Філатов збирався запустити електронну систему «Контакт-центр» для аварійних звернень у сфері благоустрою та житлово-комунального господарства в 2018 році. В червні електронна система запрацювала до 1 липня в тестовому режимі.

До контакт-центру містяни можуть звертатися з усіх комунальних питань: водоканал, ліфти, обрізка дерев, дороги, люки, вуличне освітлення, проблеми з безпритульними тваринами. Створена повна карта всіх комунікацій міста, яка допоможе максимально оперативно та ефективно реагувати на проблеми.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов запевнив, що ремонт Вокзальної площі буде проведений у 2017 роціСказано 7 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не вдалося меру в 2017 році провести ремонт Вокзальної площі. В січні 2018 року в Дніпровській міській раді нам повідомили, що в 2017 році був укладений договір на виконання проектних робіт із реконструкції Вокзальної площі, виконана геодезична зйомка. В лютому 2018 року планується передати на розгляд експертної організації повну проектну документацію.

Аналогічна ситуація з реконструкцію парку ім. Писаржевського, яку Філатов обіцяв провести в 2017 році. Однак на кінець березня 2018 року лише розроблялася проектна документація для цих робіт.

Не зміг мер Дніпра до кінця 2017 року запустити 5-те транспортне кільце «Поля». Наприкінці лютого 2018 року нам стало відомо, що продовжити зазначений маршрут буде можливо лише після виконання реконструкції привокзальної площі.

У планах Філатова – завершити будівництво метро в Дніпрі.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов обіцяє провести капітальну реконструкцію набережної в ДніпріСказано 10 червня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

«Метро я вже точно добудую, аеропорт – вигризу зубами. Залишився сміттєспалювальний завод», – написав мер Дніпра в Facebook на початку року.

Ще він має намір встановити 400 одиниць сучасного навігаційного обладнання на кожному трамваї й тролейбусі в 2018 році.

Також мер Дніпра планує капітально відремонтувати 245 ліфтів до кінця 2018 року. В квітні він проінспектував перебіг капітального ремонту ліфтів у двох дев'ятиповерхівках Центрального району. Мер наголосив: проблему підйомників, що не працюють, у Дніпрі планують вирішити до 1 липня.

Однією з найдавніших проблем міста є невідремонтована стара набережна в Дніпрі. Два роки тому Філатов обіцяв провести її капітальну реконструкцію. Навесні минулого року Філатов повідомив, що в межах реконструкції на Набережній будуть обладнані проходи до води у вигляді упорядкованих скверів. Також заплановані фонтани й велодоріжки.

У вересні 2018 року в Дніпровській міській раді нам повідомили, що схема благоустрою набережної була змінена, тому тривалість реконструкції затримали. Завершити капітальну реконструкцію набережної в Дніпрі заплановано в 2019 році.

Якщо подивитись, які обіцянки Філатов виконав протягом трьох років, то найбільше мера Дніпра турбує соціальний захист – 6 обіцянок, що становить 16% від усіх втілених ним у життя намірів. На другому місці – транспорт (зупинки, новий транспорт, маршрути) – 4 (11%), на третьому ЖКГ (техніка, гаряча вода, сміття тощо) – 4(11%).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, як мери виконували обіцянки протягом 3 років та як їхню роботу оцінюють містяни.

Також ми писали, як виконує обіцянки мер Києва Віталій Кличко та які теми його хвилюють найбільше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: