НАБУ перевіряє депутата Чернігівської облради за фактами брехні в декларації

Читать на русском
Декларацію керівника осередку Радикальної партії в Чернігові перевіряють детективи Антикорупційного бюро.
Олег Авер'яновфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутатом Чернігівської обласної ради, керівником місцевого осередку Радикальної партії Олегом Авер'яновим.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Дело».

В електронній декларації Авер'янова за 2016 рік відсутні будь-які грошові активи у вигляді готівки або банківських рахунків, однак у 2017 році депутат заснував приватну компанію зі статутним капіталом у 4 мільйони гривень. За версією детектива, зазначений факт може свідчити про недостовірне заповнення декларації Авер'яновим. У НАБУ просили надати доступ до матеріалів реєстраційної справи заснованої депутатом приватної компанії. Суд задовольнив клопотання.

Також у декларації депутата вказані 4,65 млн грн, які він позичив третім особам, і право на вимогу сплати грошових коштів у результаті виходу зі складу учасників ТОВ «Грант Альянс». На думку заявника, на основі звернення якого було порушене вказане кримінальне провадження, розрахунок суми права на вимогу проведений всупереч вимогам законодавства. У зв'язку з цим детектив просив надати тимчасовий доступ до інформації за абонентським номером директора «Грант Альянсу» Миколи Сторчака з метою перевірки достовірності або спростування інформації щодо телефонних з'єднань між Сторчаком та Авер'яновим.

Крім того, заявник вважає, що політику підконтрольні ще два приватні підприємства – ТОВ «ТПК «Альянс-Агро» та ТОВ «Асфа Лайн», які по черзі володіли земельною ділянкою, де зараз відбувається будівництво приватного будинку. На його думку, реальним власником зазначеної землі й будинку є депутат Чернігівської облради. До того ж керівником «Альянс-Агро» є той самий Сторчак.

Суддя задовольнив і це клопотання детектива НАБУ, надавши тимчасовий доступ до інформації за абонентським номером Сторчака.

Зазначимо, що за інформацією журналістів Bihus.info, офіс «ТПК «Альянс-Агро» розташований у квартирі Авер'янова.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до рахунку депутата Полтавської облради, якого детективи перевіряють за фактами можливої брехні в декларації.

Раніше Бюро знайшло багато незадекларованого майна в декларації губернатора Запорізької області Костянтина Бриля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: