«Радикальні» метаморфози: чому Ляшко передумав бойкотувати Бюджет-2017

Читать на русском
Радикальна партія підтримала проект Бюджету на 2017 рік в обмін на фінансування державного замовлення на пожежні машини на фірмі, афілійованій із членами партії.
Олег ЛяшкоФото з відкритих джерел

На купівлю пожежних машин у підприємства, афілійованого з членами «Радикальної партії», в Бюджеті-2017 передбачено 600 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Сергій Лещенко, передає «Слово і Діло».

Ідеться про завод «Пожспецмаш» у Чернігівській області, яким тривалий час керував нинішній лідер чернігівського осередку РПЛ Олег Авер’янов. Два роки тому підприємство отримало державне замовлення на суму 200 млн грн, наступного ж року, відповідно до ухваленого проекту Бюджету, вона зросте втричі, констатував нардеп.

«Пожежні машини рулять! Для їх купівлі на підприємстві «Радикальної партії» в Бюджеті 2015 року забронювали 200 мільйонів гривень. У Бюджеті на 2017 рік – уже 600 мільйонів. Приріст утричі (!) за два роки! Політика – найкращий бізнес в Україні. Купуйте мандати, включайте бюджетний підсос – і вашому «політичному стартапу» позаздрить Силіконова долина», – написав Лещенко.

Між тим, раніше «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку представника РПЛ Ігоря Мосійчука про те, що фракція підтримає Держбюджет на наступний рік, лише якщо будуть ухвалені законопроекти, котрі «лобіюватимуть національні інтереси в економіці». Лідер партії Олег Ляшко уточнив, що йдеться про запропоновані РПЛ ініціативи про збільшення «мінімалки» та видатків на оборонну галузь, держпідтримки переселенців, відновлення фінансування ПТУ, забезпечення безкоштовних ліків від астми, тиску та діабету, зняття ввізного мита й ПДВ на деревообробне обладнання, мораторій на земельний податок для промисловості та сільгосппідприємств, створення кредитно-експортного агентства, скасування 2-відсоткового валютного пенсійного збору та направлення 5% ренти до місцевих бюджетів.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» не проголосують за Держбюджет-2017 без своїх поправокСказано 24 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як заявили напередодні голосування за Бюджет самі «радикали», більшість їхніх вимог були виконані, тож депутати від фракції підтримали головний кошторис країни на наступний рік.

Між тим, описана Лещенком історія з чернігівськими пожежними машинами триває вже не перший рік. У 2015 році на закупівлю спецтехніки, вартість кожної одиниці якої становить близько 20 млн грн, справді передбачалося 200 млн грн бюджетних коштів. Тоді Генпрокуратура навіть змогла довести факт злочинної змови між представником ДСНС й учасниками тендеру із закупівлі пожежних машин, одним з яких було підприємтво зі схожою назвою – «Пожмашина». За «збігом обставин», «Пожмашина» розташована за тією ж адресою, що й «Пожспецмаш».

На думку Лещенка, зв’язки згаданих підприємств через офшорні фірми ведуть до членів РПЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: