Клімкін прокоментував зміну назви «уповноваженого з питань Закарпаття»

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін сподівається, що після зміни назви посади урядового уповноваженого з питань Закарпаття уряди України та Угорщини зможуть допомагати українській та угорській громадам.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін сподівається, що після зміни назви посади урядового «уповноваженого з питань Закарпаття» уряди України та Угорщини зможуть допомагати українській та угорській громадам.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Twitter міністра.

«Угорщина змінила назву свого уповноваженого. Тепер, сподіваюся, зможемо реально співпрацювати, і наші уряди разом синхронно зможуть допомагати українській та угорській громадам», - написав Клімкін.

Відзначимо, у вівторок, 30 жовтня, Угорщина змінила назву «уповноваженого по Закарпаттю». Тепер в назві посади мова йде не про розвиток однієї області, а про співпрацю двох сусідніх прикордонних регіонів.

На початку серпня Київ висловив протест через створення в уряді Угорщини посади «уповноваженого міністра з питань розвитку Закарпаття і програми розвитку дошкільних навчальних закладів Карпатського басейну».

Україна сприйняла це рішення як втручання у внутрішні справи, оскільки «до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України». У МЗС також заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну уповноваженому, якщо назва його посади не буде змінена.

31 серпня Павло Клімкін повідомив, що його колега Петер Сійярто пообіцяв змінити конфліктну назву. Згодом Угорщина підтвердила дану домовленість.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: