Угорщина призначила нового міністра у справах Закарпатської області

Читать на русском
В уряді Угорщини заснували посаду міністра, який відповідатиме за розвиток Закарпатської області України. Його ім'я не називають. Але сама посада вже викликала занепокоєння українського МЗС.

В уряді Угорщини створили посаду міністра, який відповідатиме за розвиток Закарпатської області України.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України.

Мовне питання: що Україна пообіцяла УгорщиніПредставники України та Угорщини під час зустрічі обговорили можливість вільного вибору мови навчання для учнів приватних шкіл.

Повідомляється, що тимчасовому повіреному у справах Угорщини в Україні Ласло Папу вручили ноту з вимогою надання офіційних роз'яснень у зв'язку з рішенням Будапешта створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садів Карпатського басейну, оскільки до сфери компетенції уповноваженого віднесена частина суверенної території України.

«Незважаючи на конструктивний підхід української сторони щодо вирішення наявних проблемних питань, останні дії Угорщини свідчать про вибір конфронтації замість співпраці та пряме втручання у внутрішні справи України», – додали в МЗС.

Раніше Орбан назвав примітивною політику ЄС щодо Росії.

Як відомо, Єврокомісія оголосила, що подає на Угорщину до Суду ЄС – вищого судового органу Євросоюзу. Комісія стверджує, що міграційне законодавство країни суперечить європейському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: