Кабмін ухвалив Воєнно-медичну доктрину України

Читать на русском
Документ містить сучасні погляди, науково обґрунтовані принципи та єдині організаційні вимоги до медичного забезпечення ЗСУ.

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 31 жовтня, затвердив Воєнно-медичну доктрину України.

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Скільки грошей виділялося на армію за роки незалежності УкраїниОборонний бюджет України планують збільшити, при цьому витрати саме на ЗСУ можуть зменшитися. Як Україна витрачала гроші на утримання армії, підрахували наші аналітики.

В уряді зазначають, що доктрина містить сучасні погляди, науково обґрунтовані принципи та єдині організаційні вимоги до медичного забезпечення ЗСУ та інших формувань. Доктрина визначає шляхи формування та впровадження єдиних підходів до збереження здоров'я військовослужбовців, надання медичної допомоги, лікування та реабілітації, а також об'єднання на основі єдиного медичного простору можливостей і зусиль військово-медичних служб.

Передбачається, що виконання доктрини призведе до поліпшення системи охорони здоров'я військовослужбовців.

Нагадаємо, про розробку Воєнно-медичної доктрини говорили ще у 2015 році. Тоді відбулися відповідні парламентські слухання, де Міноборони представляло проект доктрини, розроблений на виконання указу президента від 14 листопада 2014 року №880.

Також у постанові вказано, що за умови існування в Україні чіткої єдиної системи щодо збереження життя й здоров'я людей втрати з початку бойових дій у 2014 році можна було значно мінімізувати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: