Суїциди та вбивства в армії: Матіос озвучив нові цифри

Читать на русском
З початку бойових дій у 2014 році на Донбасі майже 900 українських військових загинули в результаті небойових безповоротних втрат, а саме самогубств і навмисних вбивств.

З початку бойових дій у 2014 році на Донбасі майже 900 українських військових загинули в результаті небойових безповоротних втрат, а саме самогубств і навмисних вбивств.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає «112 Україна».

Стало відомо, скільки учасників АТО наклали на себе рукиПсихологічні травми учасників АТО пов'язані із застосуванням артилерійської зброї, повідомив голова комітету Верховної Ради у справах ветеранів.
  «Проаналізувавши стан небойових безповоротних втрат за весь період бойових дій, тобто з 2014 до 2018 року, ми зіткнулися з жахливою статистикою, яка змусила нас шукати в тих реаліях, які є, вихід, як не допустити цього. Майже 900 людей, українських військових, загинули в результаті самогубств, а також навмисних вбивств. Це жахливі втрати, повноцінних майже два батальйони Збройних сил», – сказав він.

За словами Матіоса, причинами цього є лише посттравматичні розлади (ПТСР), оскільки «людська психіка не справляється з наслідками війни й із тими передумовами, які призводять до розбалансування сприйняття дійсності й реальності».   «На всю армію в нас зараз офіційно є 300 психологів, які мають відповідну освіту. Але на майже 400 тисяч військових у державі це мізер. І військова психіатрія, і військова психологія як інструменти подолання посттравматичних розладів у нас зараз перебувають у зародковому стані», – додав він.

Нагадаємо, 19 вересня президент України Петро Порошенко повідомив, що з початку бойових дій на Донбасі загинули 2911 українських військових.

Раніше в доповіді ООН повідомлялося, що з початку військових дій на сході України загинули близько 3 тисяч цивільних. У тому числі були враховані 298 цивільних людей, загиблих у результаті падіння MH17 у 2014 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: