Під Горлівкою скорочується лінія фронту – ОБСЄ

Читать на русском
У районі непідконтрольної Горлівки сепаратисти просунули вперед свої позиції біля лінії розмежування.

У районі непідконтрольної Горлівки сепаратисти просунули вперед свої позиції біля лінії розмежування.

Про це в середу, 31 жовтня, заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передет «Слово і Діло».

Як планували відновити Донбас мажоритарники Донецької областіТарута обіцяв за 4 місці відновити аеропорт в Маріуполі, Недава планував подати законопроект про залучення коштів на відновлення Донбасу.

«Минулого тижня ми дійсно побачили ознаки просування вперед ще в двох місцях. Наші безпілотні літальні апарати дальнього радіусу дії виявили поблизу Ставків та Горлівки нові системи траншей, які простяглися далі на захід, скорочуючи відстань між позиціями сторін, в одному місці вона скоротилося майже на кілометр», - повідомив Хуг.

Він зазначив, що ці просування подібні до тих, що відбувалися в Желобку, Водяному та Південному раніше в цьому році, і зовсім нещодавно - в Золотому.

«Після того, як ми бачили, що навколо Широкино, Донецького аеропорту, Дебальцевого, району Павлопіля, Пікузи, Авдіївки, Ясинуватої та районів навколо Кримського і Сміливого розгорталися запеклі бойові дії, ми можемо сказати на підставі результатів моніторингу, який триває протягом останніх чотирьох років, що існує прямий зв'язок між просуванням вперед й підвищенням рівня насильства», - підкреслив Хуг.

«Ви можете запитати, що сталося з положенням про розмінування в рамках Мінських угод і наступною домовленностю від 2016 року про протимінну діяльность. Минулий тиждень нічим не відрізняється від інших. СММ ОБСЄ фіксує наявність мін уздовж всієї лінії розмежування, незважаючи на те, що сторони домовилися витягти міни і не встановлювати нові», - додав Хуг.

Раніше вісім країн закликали РФ скасувати «вибори» на Донбасі.

Також нагадаємо, Радбез ООН обговорить ситуацію на окупованому Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: