Безпілотник спостерігачів ОБСЄ зник на Донбасі

Читать на русском
Незадовго до втрати зв'язку з безпілотником місії ОБСЄ на Донбасі були відзначені перешкоди, можливо, внаслідок глушіння.

Під час польоту в суботу, 27 жовтня, над непідконтрольними уряду України територіями Донецької області зник безпілотник СММ ОБСЄ.

Про це повідомляється в оперативному звіті місії, передає Слово і Діло.

Відзначається, що о 01:18 поблизу населеного пункту Калинове, що за 72 км на схід від Донецька, безпілотник виявив зенітний ракетний комплекс 9К33 Оса. Після цього безпілотник був відправлений у бік Саурівки.

Як указано в звіті, о 01:36 безпілотник виявив колону у складі семи вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з Російською Федерацією, де відсутні пункти пропуску через кордон.

Повідомляється, що колона йшла на південний захід у напрямку н. п. Манич (непідконтрольний уряду, 76 км на схід від Донецька). Після цього БПЛА направили на південь у напрямку Нижньокринського для продовження спостереження за колоною. О 1:53 СММ повністю втратила зв'язок із БПЛА, коли він пролітав на висоті приблизно 7000 футів над районом на південний схід від Нижньокринського.

За даними спостерігачів, протягом 35 хвилин польоту в районах Саурівка і Нижньокринське відзначалися перешкоди, за оцінкою, внаслідок глушіння. Безпілотник не повернувся до наземного пункту управління і вважається загубленим.

Тим часом, за даними штабу ООС вказано, що бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: