У США суд оголосив звинувачення підозрюваному в розсиланні бомб

Читать на русском
Суд США виніс звинувачення Сасару Сайоку, підозрюваному в розсилці посилок з вибуховими пристроями. За сукупністю звинувачень йому загрожує позбавлення волі до 48 років.

Американський суд виніс офіційні звинувачення Сасару Сайоку, підозрюваному в розсилці посилок з вибуховими пристроями.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє CNN.

«Зрада» чи «перемога»: регіональні особливості настроїв українцівСкільки українців підтримують зміни в країні, чи хочуть вступати до НАТО та ЄС, якою мовою спілкуються вдома та чи мріють, щоб їхні діти жили в Україні, вивчали аналітики Слова і Діла.

Сайоку висунули офіційні звинувачення за 5 статтями, у тому числі за перевезення вибухонебезпечних речовин, незаконну відправку вибухонебезпечних речовин поштою, погрозу на адресу колишнього президента та інших осіб, погрози системам зв'язку і напад на колишніх і діючих федеральних службовців.

За цими звинуваченнями підозрюваному загрожує до 48 років позбавлення волі.

«Адвокати Сайока наполягають, що їхній клієнт є невинним, оскільки його провина досі не доведена. Про це вони заявили, коли суддя запитав у підозрюваного, скільки бомб загалом він відправив поштовими посилками», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, Сезар Сайок, підозрюваний у розсилці бомб відомим діячам США, ймовірно писав на Facebook про «російських братів» та поширював посилання на матеріали, що повторюють Кремлівську пропаганду.

Раніше стало відомо, що до офісу Гілларі Клінтон і офісу колишнього президента США Барака Обами надіслали вибухові пристрої, а в офіс телеканалу CNN прийшов підозрілий пакунок.

Пізніше, працівники правоохоронних органів підтвердили, що в офісі CNN була вибухівка.

23 жовтня відомому фінансисту, засновнику фонду «Відкрите суспільство», Джорджу Соросу підклали вибухівку в поштову скриньку.

Жодна з бомб не вибухнула.

Адміністрація Дональда Трампа засудила закладання вибухових пристроїв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: