У Запорізькій області зафіксували два випадки дифтерії

Читать на русском
З метою профілактики небезпечної хвороби медики рекомендують зробити в лікарні за місцем проживання чергове щеплення проти дифтерії всім дітям, тим, хто його не має, і дорослим, у яких пройшло 10 років після останньої вакцинації.

Відразу два нові випадки захворювання на дифтерію виявили в Запорізькій області.

Невже в Україні більше не буде проблем з вакцинами – фактчекДефіциту вакцин не буде, коли їх почнуть вчасно закуповувати. Для того, щоб в Україні ввели трирічне планування закупівлі вакцин, спочатку треба змінити законодавство.

Про це в понеділок, 29 жовтня, повідомило РІА Мелітополь, передає «Слово і Діло».

Один із випадків стався у Мелітопольському районі. Там захворіла 56-річна жінка, яка отримувала щеплення від дифтерії, однак, не пройшла чергову вакцинацію.

Крім того, випадок захворювання зафіксовано в місті Запоріжжя. Там до інфекційної лікарні потрапила 46-річна жінка, яка була невакцинованою. Її стан оцінюється лікарями як важкий.

З метою профілактики небезпечної хвороби медики рекомендують зробити в лікарні за місцем проживання чергове щеплення проти дифтерії всім дітям, хто його не має, і дорослим, у яких пройшло 10 років після останньої вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: