В Україні зафіксовано сім випадків дифтерії

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я назвали кількість випадків захворювання на дифтерію в Україні з початку 2018 року.

В Україні за дев'ять місяців 2018 року зареєстровано сім випадків захворювання на дифтерію (у 2017 році таких випадків не реєстрували).

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 23 жовтня, повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я МОЗ.

Невже в Україні більше не буде проблем з вакцинами – фактчекДефіциту вакцин не буде, коли їх почнуть вчасно закуповувати. Для того, щоб в Україні ввели трирічне планування закупівлі вакцин, спочатку треба змінити законодавство.

У міністерстві стверджують, що єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень - вакцинація для дітей та ревакцинація для дорослих (кожні 10 років).

«Під час епідемії дифтерії в Україні 1991 - 1998 рр., викликаної низьким охопленням дітей вакцинацією і відсутністю ревакцинації дорослих, захворіли близько 20 тисяч осіб, 696 з них померли», - згадали в МОЗ.

Там також доповіли, що станом на 1 вересня в Україні були в наявності більше 631,5 тис. доз вакцини АДС, 4,3 млн доз АДП-М і майже 1,8 млн доз АКДС. При цьому у відомстві запевнили, що в Україні достатня кількість вакцин і протидифтерійних сироваток, які є у всіх областях.

Нагадаємо, 16 липня в Україні лікарі підтвердили четвертий випадок захворювання з діагнозом «Дифтерія».

Також повідомлялося, що в Україні через порушення вимог законодавства заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу Пентаксим, вакцини для профілактики дифтерії та правця, кашлюку та поліомієліту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: