У Києві немає сироватки проти ботулізму та дифтерії – КМДА

Читать на русском
В українській столиці відсутня сироватка проти ботулізму та дифтерії. Щодо наявності вакцин проти дифтерії, то вона є в достатній кількості для всіх вікових категорій.

Сироватки проти ботулізму та дифтерії в Києві, як і раніше, немає.

Про це на брифінгу в середу, 14 лютого, повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Щодо сироватки проти ботулізму як лікувального препарату, то її немає, як і проти дифтерії. Постачальник у нас – Міністерство охорони здоров'я. Коли були 10 випадків ботулізму в Києві минулоріч, то хворі самі купували. На превеликий жаль, така ситуація, й ми не можемо на неї вплинути», – зазначила вона.

Гінзбург із посиланням на Міністерство охорони здоров'я уточнила, що в Україні є протидифтерійна сироватка, отримана як гуманітарна допомога.

«Але до областей вона не направлена, й говорити про її кількість я не можу», – зазначила вона.

Щодо запобігання ботулізму, то Гінзбург порадила дотримуватися правил зберігання продуктів харчування.

«Щодо наявності вакцин проти дифтерії, то вона є в достатній кількості для всіх вікових категорій. Вже вакциновані понад 23 тисячі осіб, серед них 3 тисячі – це дорослі. Спалахів не буде, якщо всі вакцинуватимуться», – додала вона.

Нагадаємо, раніше відомий педіатр Комаровський заявив, що слідом за спалахом кору Україні може загрожувати дифтерія.

Міністерство охорони здоров'я України закликало до вакцинації дітей від дифтерії та ревакцинації дорослих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: