Як українські мери займаються технічним оснащенням медичних установ

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як мери обласних центрів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізуємо, як вони займаються технічним оснащенням медичних установ.

Столичний мер Віталій Кличко свої обіцянки виконав. До кінця 2017-го він обіцяв оснастити кожну поліклініку системою, яка дозволить уникнути черг на прийом до лікарів. У січні в міській адміністрації «Слову і Ділу» повідомили, що в центрах первинної медико-санітарної допомоги всіх районів Києва на 100% впроваджений електронний запис на прийом до лікаря.

До кінця цього року Кличко обіцяв запровадити проект «Лікар у вашому домі» в усіх районах столиці. І також уже реалізував цю обіцянку. На початку липня перший заступник голови адміністрації Микола Поворозник повідомив, що проект запрацював у всіх районах. Тепер кожен зможе в зручному форматі проконсультуватися з медиками, пройти тести на визначення індексу здоров'я, пройти експрес-діагностику для виявлення на початковій стадії захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків має намір цього року придбати реанімобіль для міської клінічної лікарні №1. «Це не буде класичний реанімобіль, призначений для транспортування хворих без свідомості, а машина класу Б. Він дозволить не лише перевозити важко травмованих пацієнтів, але й надавати невідкладну допомогу безпосередньо в авто», – розповів Марцінків. Поки про купівлю такого автомобіля не повідомлялося.

Також ще минулого року він обіцяв (і поки не зробив) встановити сучасний рентген апарат у поліклініці на вулицях Довгій і Франка.

Андрій Райкович у січні 2017-го пообіцяв закупити два сучасних цифрових апарати для Центральної міської лікарні Кропивницького. Станом на вересень цього року придбана лише одна рентгенографічна система, але апарат ще не введений в експлуатацію.

Все ще в процесі виконання обіцянка мера Ужгорода Богдана Андріїва впровадити електронну видачу довідок на основі можливостей «Кабінету ужгородця». «Тобто людині не потрібно буде йти до міської ради, чекати в черзі – можна буде зареєструватися в Кабінеті й отримати потрібну довідку», – розповів чиновник. Але з березня до вересня 2018-го електронна видача не запроваджена.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, 6 вересня Ужгородський суд Закарпатської області заарештував мера Ужгорода Богдана Андріїва на два місяці з визначенням застави 440 тисяч гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: