Керівнику управління главку поліції в Києві повідомили про підозру

Читать на русском
За результатами слідства вказаною службовцю оголошено підозру по ст. 366-1 та ч. 2 ст. 368-2 КК України.

Слідчими прокуратури міста Києва спільно з працівниками внутрішньої безпеки ГУ НП в Києві повідомлено про підозру заступнику начальника відділу управління карного розшуку ГУ Національної поліції в Києві в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури міста Києва, передає «Слово і Діло».

Так, під час проведення обшуку в службовому кабінеті поліцейського було вилучено грошові кошти в загальній сумі понад 104 тис. дол., з яких лише 49 тис. дол. мали підтверджені джерела походження.

«У той же час законність придбання посадовою особою суми, котра залишилася не підтвердилася ніякими доказами. Крім цього, зазначені грошові кошти не були внесені поліцейським до декларації про доходи і майновий стан», - повідомили в прокуратурі.

За результатами слідства вказаному службовцю оголошено підозру по ст. 366-1 та ч. 2 ст. 368-2 КК України. До суду підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Досудове слідство триває.

Відзначається, що санкцією ч. 2 ст. 368-2 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше суд призначив підготовче засідання у справі хабара судді Новаку.

Також нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-главі Держекоінспекції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: