Бізнесмена Нагорного заарештували за підозрою в державній зраді – СБУ

Читать на русском
СБУ підтверджує, що в рамках розпочатого кримінального провадження затримала громадянина України Нагорного Тимофія Олександровича.

У Службі безпеки України підтвердили затримання бізнесмена Тимофія Нагорного.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська в соціальній мережі Facebook, пише «Слово і Діло».

«СБУ підтверджує, що в рамках розпочатого кримінального провадження затримала громадянина України Нагорного Тимофія Олександровича. Слідчий відділ ГУ СБУ в Києві та області здійснює досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками державної зради і шахрайства, тобто злочинів, передбачених ст. 111 і 190 КК України», - написала Гітлянська.

Повідомляється, що в рамках цього кримінального провадження 2 жовтня правоохоронці затримали Тимофія Нагорного в Києві після встановлення обставин скоєння злочину. На наступний день йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2. ст. 15, ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу України.

«4 жовтня 2018 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва обрано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави, який становить 528,6 тис. гривень», - повідомили в прес-службі СБУ.

Зараз столичною прокуратурою подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду на рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у зв'язку з визначенням судом суми застави разом з запобіжним заходом у вигляді утримання під вартою.

Раніше СБУ назвала нові імена найманців ПВК Вагнера.

Також нагадаємо, в СБУ розповіли, кому була вигідна ліквідація Захарченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: