Супрун розповіла, як уберегтися від грипу

Читать на русском
Не захворіти, крім здорового способу життя і регулярного миття рук, допомагає вакцина від грипу.

Уберегтися від грипу допоможуть регулярне миття рук і вакцинація.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, пише «Слово і Діло».

Епідемія грипу: чого чекати українцям у новому епідсезоніЕпідемія грипу в Україні може розпочатися вже з жовтня. Цього разу українцям загрожують три штами.

«Не захворіти, крім здорового способу життя і регулярного миття рук, допомагає вакцина від грипу. Одне щеплення захищає протягом усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів в епідсезоні в Україні», - зазначила Супрун.

При цьому, вона стверджує, що часник, вітамін С, оксолінова мазь і бальзам «зірочка» не допоможуть захиститися від грипу.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що протягом найближчих тижнів в аптеки доставлять все 350 тис. доз вакцин проти грипу. Тому українці зможуть придбати вакцину в аптеці за власні кошти і зробити щеплення в закладі охорони здоров'я. Вартість вакцин складе від 200 грн до 300 грн.

Нагадаємо, в Україні, за даними міністерства, в минулому епідсезоні загинуло семеро людей від грипу, жоден з цих пацієнтів не був від нього щеплений. Сезон захворювань на грип почнеться з жовтня 2018 року і триватиме до травня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: